Selecteer een pagina

Chris Bailey
2016

Wil jij The Productivity Project ook lezen?

Zoals je kunt opmaken uit eerdere recensies over boeken als Eat that Frog!¬†en Finish¬†ben ik ge√Įnteresseerd in productiviteit.

Het intrigeert me dat je op sommige momenten in een zogenaamde flow terecht komt waarin je op een hoog tempo enorme bergen werk kan verzetten van hoge kwaliteit terwijl er andere momenten zijn waar je niets gedaan lijkt te krijgen.

Hoe kan het toch dat sommige mensen meer van dit soort flow momenten hebben en hoe kun jij er alles aan doen om zoveel mogelijk van dit soort momenten voor jezelf te cre√ęeren?¬†

Chris Bailey, de schrijver van The Productivity Project is minstens zo ge√Įnteresseerd in productiviteit als dat ik dat ben.

Het Productiviteits Project

Chris Bailey was in de maand mei van het jaar 2013 officieel afgestudeerd en kreeg twee geweldige aanbiedingen om direct bij een mooi bedrijf aan de slag te gaan.

Alles leek te kloppen, het salaris, de functie omschrijving, doorgroeimogelijkheden.

Toch kon Chris zichzelf op de een of andere manier niet overtuigen om voor een van de twee aanbiedingen te gaan. Een ander idee bleef aan hem knagen.

Wat als hij voor zijn passie zou kiezen? Wat als hij in plaats van het aannemen van een van de twee aanbiedingen minimaal een jaar onderzoek zou doen naar productiviteit?

Met een kleine $ 30 dollar op zak, een studieschuld van enkele duizenden dollars en de aanname dat het onderzoek naar productiviteit hem geen geld op zou leveren, leek het alles behalve een goed plan.

Toch heeft Chris Bailey vriendelijk bedankt voor beide aanbiedingen en heeft zich 365 dagen gestort op het onderzoek naar productiviteit.

ayearofproductivity.com

Het idee achter het onderzoek was vrij simpel. Chris zou 365 dagen zoveel mogelijk lezen, bekijken, luisteren en proberen met betrekking tot productiviteit.

Alles wat hij hiervan opstak besloot hij te delen met iedereen die daarin ge√Įnteresseerd was. Dit deed hij doormiddel van het schrijven van artikelen op zijn website ayearofproductivity.com.

Dus Chris ging aan de slag met:

  • Een ontelbaar aantal boeken, tijdschriften, artikelen en onderzoeken lezen over productiviteit;
  • Het interviewen van zogenaamde experts op het gebied van productiviteit;
  • Zichzelf als proefkonijn gebruiken voor elk productiviteitsexperiment dat hij kon vinden.

Wat is productiviteit?

Een van de redenen dat ik dit boek zo goed vind is de uitleg van productiviteit van de schrijver Chris Bailey.

In een van de eerste hoofdstukken A New Definition of Productivity geeft hij zijn kijk op de definitie van productiviteit, vandaag de dag.

In het kort samengevat Productiviteit gaat over wat je bereikt. Om productiever te kunnen worden zul je tijd, aandacht en energie beter moeten leren beheren en gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld nog zoveel tijd hebben, wanneer je de energie en de aandacht voor een bepaalde taak niet hebt, heb je niets aan de tijd.

Wanneer je ontzettend veel energie hebt om aan de slag te gaan met een taak maar je hebt er de tijd niet voor, heb je niets aan de energie.

Wanneer je jouw aandacht compleet hebt gefocust op een specifieke taak maar je om wat voor reden dan ook niet genoeg energie of tijd hebt, heb je niets aan de aandacht.

Productiviteit is de balans tussen tijd, energie en aandacht.

Productiviteit meten

Wat volgde was een vreemd, lang en zwaar jaar. Een jaar waarin Chris ontzettend veel experimenten heeft gedaan om te kijken hoe productief hij werd door het veranderen van zijn slaappatroon, dieet of mindset.

Voor Chris aan de slag kon gaan met zijn experimenten moest hij een zogenaamde nulmeting doen. Hoe was het nu gesteld met zijn productiviteit?

Aan de hand van een simpel excel document gaf Chris zichzelf, elk uur van de dag, een cijfer van 1 tot en met 10. Een 1 gaf aan dat Chris zichzelf totaal niet productief voelde, een 10 gaf aan dat Chris compleet in de flow zat en zichzelf dus ontzettend productief voelde.

Door dit tijdens elk experiment bij te houden kon Chris uiteindelijk een bepaald patroon zien, niet alleen in welke experimenten invloed hadden op zijn productiviteit maar ook op welke dagen en tijden dit was.

Onverwachte resultaten

Om alles uit de kast te halen heeft Chris Bailey behoorlijk wat vreemde experimenten gedaan tijdens AYOP (a year of productivity) zo heeft Chris eens tien dagen lang als een kluizenaar geleefd om te kijken wat voor invloed dit had op zijn productiviteit.

Wanneer je er over nadenkt is de beredenering niet eens zo gek. Wanneer jij jezelf opsluit en afsluit van de buitenwereld heb je geen last van afleidingen van andere mensen die jou uit je focus kunnen halen.

Een wat voor de hand liggender experiment was degene waarbij Chris Bailey keek of hij productiever was in werkweken van 90 uur of werkweken van 20 uur.

In het hoofdstuk Working Less beschrijft Chris onder andere dat de gedachte bij de meeste mensen heerst dat des te meer uur je werkt, des te productiever je bent. Deze gedachte klopt niet.

Ten eerste heeft productiviteit niets te maken met hoe lang je werkt maar met wat je bereikt binnen een bepaalde periode. Daarnaast blijkt uit onderzoeken van John Pencavel van Stanford University dat meer dan 50 uur werken per week letterlijk geen zin heeft.

“Research that attempts to quantify the relationship between hours worked and productivity found that employee output falls sharply after a 50-hour work-week, and falls off a cliff after 55 hours‚ÄĒso much so that someone who puts in 70 hours produces nothing more with those extra 15 hours”

Dit is ook wat de schrijver van The Productivity Project heeft ervaren met zijn 20- en 90 urige werkweken. Uiteraard kreeg Chris meer gedaan in de 90-urige werkweken maar in verhouding was dit minimaal in vergelijking met wat Chris bereikte in 20-urige werkweken.

Het bijzondere aan dit experiment was dat Chris zich tijdens zijn 90-urige werkweken veel productiever voelde dan tijdens zijn 20-urige werkweken.

Dat niet alleen, hij voelde zich zelfs schuldig in zijn 20-urige werkweken. Het voelde voor hem niet goed om slechts 20 uur te werken aan zijn doelen terwijl hij dus veel meer tijd gebruikte voor andere dingen die hem niet dichter bij zijn doel brachten.

Ook hier zien we weer dat mensen druk zijn associ√ęren met productief zijn. In de praktijk kan het zo zijn dat je in √©√©n uur meer werk verzet dan dat je op een ander moment in zes uur doet.

Voor wie is The Productivity Project?

Dit boek is voor iedereen die lekkerder wil kunnen werken aan zijn of haar doelen, en wie wil dat nou niet?

Het boek beschrijft op een leuke, luchtige manier welke onderzoeken Chris allemaal heeft gedaan in zijn productiviteitsjaar. Daarbij geeft hij duidelijk aan wat voor hem gewerkt heeft en wat voor hem niet gewerkt heeft.

Doormiddel van het boek kun je aan de slag gaan met jouw eigen experimenten om op die manier toe te werken naar dé manier waarop jij het productiefst kan werken.

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?