Selecteer een pagina

Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik gek op muziek.

Jaren geleden betekende dat nog dat ik vol spanning radio zat te luisteren met mijn vinger op de record knop van mijn stereo installatie met cassette speler.

Daarna is er nog een tijd met CD’s geweest en daarna gingen we over naar MP3-spelers.

In de loop der jaren heb ik aardig wat geld besteedt aan koptelefoons en oordopjes maar pas sinds 2017 heb ik een koptelefoon die echt helemaal voldoet aan mijn wensen. De Bose QuietComfort 35.

De invloed van muziek

Je zal vast weten dat muziek enorm veel invloed op je stemming kan hebben. Een van de invloeden die muziek op mij kan hebben is rustgevend.

Wanneer ik zo productief mogelijk wil zijn luister ik graag akoestische of klassieke muziek. Ik luister dan sowieso instrumentale muziek.

Wanneer ik muziek luister waarin zang, rap – of op welke andere manier dan ook een stem – voorkomt merk ik dat mijn gedachten naar de tekst gaan.

Als ik het betreffende nummer al ken ga ik de tekst volgen en wanneer ik de tekst nog niet ken ga ik te goed naar de tekst luisteren om deze te kunnen volgen.

Om me helemaal goed te kunnen focussen maak ik graag gebruik van mijn Bose QuietComfort 35.

Active Noise cancelling

Een van de grootste voordelen van de Bose QuietComfort 35 is het feit dat deze koptelefoon active noise cancelling heeft.

In de praktijk komt het er op neer dat deze koptelefoon eventueel geluid uit je directe omgeving wegfiltert en je dus alleen geniet van je muziek en eventuele omgevingsgeluiden tot een minimum worden beperkt.

Dit werkt vooral goed met constante geluiden. Wanneer je bijvoorbeeld in de trein of in het vliegtuig zit.

Ik gebruik de koptelefoon dan ook vaak wanneer ik me moet concentreren en productief wil zijn. Ik vind het fijn om me dan af te kunnen sluiten van geluiden en afleidingen om me heen.

Met een afspeellijst als Peaceful Piano, Maximum Concentration of bijvoorbeeld de Reading Soundtrack door mijn Bose QuietComfort 35 kan ik me goed focussen zonder afgeleid te worden.

Draagcomfort van de QuietComfort 35

Andere koptelefoons die ik voor de Bose QuietComfort 35 heb gebruikt gaven na langer gebruik wel eens wat irritatie.

De koptelefoon zat dan toch net iets te strak of de kussens van de oorschelpen waren simpelweg niet zacht genoeg.

Met de Bose QuietComfort 35 heb ik daar helemaal geen last meer van. Er zijn dagen bij dat ik de koptelefoon zo’n drie tot vier uur achter elkaar op heb en dan nog heb ik nergens last van.

Bediening van de QuietComfort 35

De Bose QuietComfort 35 is een draadloze koptelefoon die je met een Bluetooth verbinding kunt gebruiken met bijvoorbeeld je telefoon, tablet, laptop of elk ander apparaat met Bluetooth.

Uiteraard kun je de koptelefoon dan bedienen met het apparaat waar je een Bluetooth verbinding mee hebt gemaakt.

Los daarvan zitten er vier knoppen op de Bose QuietComfort 35 (vijf knoppen op de QuietComfort 35 II)

De blauwe LED geeft aan dat er een Bluetooth verbinding is, de groene LED geeft aan dat de batterij opgeladen is.

Er zit een + en – knop op de rechter oorschep en tussen de + en – knoppen zit een multifunctionele knop.

Wanneer je bijvoorbeeld één keer op de multifunctionele knop drukt pauzeer je een nummer.

Druk je twee keer op de multifunctionele knop dan ga je naar het volgende nummer. Druk je drie keer op de multifunctionele knop dan ga je naar het vorige nummer.

Met de multifunctionele knop kun je ook oproepen aannemen wanneer je via Bluetooth verbonden bent met een apparaat dat oproepen kan ontvangen.

Op de rechter oorschep zit ook de aan-/uit schakelaar.

QuietComfort 35 opladen

Aangezien de Bose Quiet Comfort draadloos is én active noise cancelling heeft zal de koptelefoon af en toe opgeladen moeten worden.

In het half jaar dat ik de koptelefoon heb valt het opladen me heel erg mee.

Bose geeft aan dat de gebruiksduur van de koptelefoon zo’n 20 uur is wanneer je de QuietComfort 35 draadloos gebruikt en zo’n 40 uur wanneer je de koptelefoon met de meegeleverde 3,5 mm audio kabel gebruikt.

Het opladen van de koptelefoon doe je met de meegeleverde micro USB kabel en duurt zo’n 2 uur en 15 minuten.

De audio kwaliteit van de Bose QuietComfort 35

Alle bovenstaande informatie is natuurlijk niet heel erg interessant als de audiokwaliteit van de koptelefoon te wensen overlaat.

Bose zegt zelf het volgende over de geluidsprestaties van de QuietComfort 35:

“Dankzij meerdere technologieën leveren de QuietComfort 35 headphones hoge geluidsprestaties op elk volumeniveau. Volume afhankelijke Active EQ verbetert de helderheid van het hele geluidsspectrum en levert zo levensecht geluid. De TriPort akoestische hoofdtelefoonstructuur levert een laagrespons die je niet vaak tegenkomt in zulke kleine hoofdtelefoons, en een lage ruisvloer verminder het irritante elektronische gesis dat vaak te horen is in andere hoofdtelefoons met ruisonderdrukking.”

Bose

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het een mooi stukje tekst vind maar dat ik het lastig vind om daar uit te halen hoe goed de koptelefoon zou moeten zijn.

Misschien heb je meer aan de beoordelingen op de officiële Bose website

Daarnaast is het goed om te weten dat de Bose Quiet Comfort 35 (en de Bose Quiet Comfort 35 II) meerdere keren als beste active noise cancelling koptelefoon uit testen zijn gekomen.

Zo is de Quiet Comfort 35 II als winnaar gekozen van de beste 11 koptelefoons voor muziekliefhebbers uit het onderzoek van Lifewire.com van 3 mei 2018.

Op 1 juni heeft CNET.com de Quiet Comfort 35 II nog een 8,8 gegeven.

Toch blijft de aankoop van een koptelefoon ook iets persoonlijks. Jij kan bijvoorbeeld meer waarde geven aan bass terwijl een ander het belangrijker vindt dat de hoge tonen zuiver zijn.

Om zeker te weten of de Bose QuietComfort 35 II de juiste koptelefoon voor jou is zul je ‘m dus even moeten proberen met je lievelingsnummers.

Bose QuietComfort 35 II kopen?

De Bose QuietComfort 35 II is nog maar net uit (het eerste model is van 14 juni 2016 en het tweede model is van 24 oktober 2017) en is verkrijgbaar in het grijs en in het zwart.

In de verpakking zitten een hard case etui om je koptelefoon op te bergen, een micro USB naar USB 2.0 kabel, een 3,5 mm audiokabel en een vliegtuigadapter.

De zwarte Bose QuietComfort 35 II kun je voor € 359,- bij Coolblue bestellen

Ga je liever voor de grijze Bose QuietComfort 35 II? Die kun je hier, ook voor € 359,- bij Coolblue bestellen.

Gerelateerde artikelen

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?