Selecteer een pagina

Google Analytics

Met Google Analytics, de gratis statistieken dienst van Google, kun je de resultaten van je website meten. Zo kun je zien hoeveel bezoekers je hebt gehad in een bepaalde periode, welke pagina’s het populairst zijn bij je bezoekers en bijvoorbeeld hoe lang bezoekers op specifieke pagina’s blijven.

Google Analytics is enorm uitgebreid en geavanceerd en dat schrikt website eigenaren nog wel eens af om met de dienst te beginnen. Vandaag de dag zijn er meerdere mogelijkheden om een koppeling te maken tussen jouw WordPress website en Google Analytics.

Lees verder ⟩

5 tips om meer uit Google Analytics te halen

5 tips om meer uit Google Analytics te halen

Google Analytics is een ontzettende krachtige internet marketing tool. Wanneer jij je bezig houdt met zoekmachine optimalisatie kun je niet zonder Google Analytics. Meten is weten is een enorm cliché maar het is absoluut waar. Door goed gebruik te maken van Google...

Doelgroep overzicht Google Analytics Uitleg

Doelgroep overzicht Google Analytics Uitleg

Doelgroep overzicht is een onderdeel van Google Analytics. Google Analytics is een gratis online statistieken pakket waarmee je onder andere kunt zien hoeveel mensen er in een bepaalde periode op jouw website komen.  Door de vele mogelijkheden die Google Analytics te...

Google Analytics gebruiken met WordPress

Google Analytics gebruiken met WordPress

Wanneer je een website hebt wil je graag weten hoe succesvol je website is. Hoeveel mensen komen er bijvoorbeeld op jouw website? En welke pagina van jouw website is het populairst? Dit en nog veel meer kun je vrij gemakkelijk terugvinden in Google Analytics. Maar...

Zo hoef je niet meer perse de code in te duiken om een tracking ID in de code van je website te plaatsen. Voor WordPress kun je gemakkelijk gebruik maken van een van de vele plugins die dit voor je kan regelen.

Mocht je er wel even de tijd voor willen nemen dan is het uiteraard alsnog mogelijk jouw unieke Google Analytics tracking ID in het header.php bestand van je WordPress website te plaatsen. Dat scheelt je toch weer een plugin.

In mijn artikelen over Google Analytics laat ik je onder andere zien hoe je een koppeling maakt met Google Analytics maar ik geef je bijvoorbeeld ook enkele praktische tips om geautomatiseerde rapportages te ontvangen, je eigen bezoeken aan je website niet mee te tellen in de rapportages en ik leg uit hoe je een standaard dashboard kunt lezen om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen.

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?