HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Hoogstwaarschijnlijk heb je HTTP of HTTPS wel eens voor een domeinnaam zien staan. In dit geval staat er bijvoorbeeld HTTPS voor robinpeek.nl. In de adresbalk zie je nu dus https://robinpeek.nl.

Met het HyperText Transfer Protocol is het mogelijk om gegevens uit te wisselen zoals we doen met een browser. Wanneer we een URL als http://robinpeek.nl ingeven in de adresbalk zal onze computer verbinding maken met de server waar mijn website staat en informatie uitwisselen om alle kleuren, teksten, afbeelding en verdere content op de juiste manier en plaats te tonen.

Aangezien we allemaal steeds meer belangrijke en ook gevoelige informatie over het internet delen maken we steeds meer gebruik van HTTPS. Dit werkt in principe hetzelfde als de HTTP-variant, het enige simpele verschil is dat de ‘S’ staat voor secure. Deze verbinding is dus veiliger dan de HTTP-variant.

Je kunt de overdracht van jouw website beveiligen met een HTTPS-variant door een SSL certificaat aan te schaffen en te installeren.

HTTPS ultima modifica: 2017-01-11T15:48:40+00:00 da Robin Peek