BegrippenMeta beschrijving

Meta beschrijving

De meta beschrijving is het stuk tekst dat je onder de paginatitel ziet in de zoekresultaten van Google. Het doel van deze meta beschrijving is grotendeels om mensen die op een specifieke term hebben gezocht, te overtuigen om naar jouw pagina te gaan en niet die van de concurrent.

Daarnaast is het goed om in een meta beschrijving zo kort maar duidelijk mogelijk te beschrijven wat mensen kunnen verwachten wanneer zij op jouw pagina terecht komen. Je hebt er namelijk niets aan wanneer zij op jouw pagina klikken en binnen een seconde weer weg zijn omdat het blijkt dat het totaal niet is wat zij zoeken. Sterker nog, daarmee verhoog je jouw bounce rate en krijgt de bezoeker hoogstwaarschijnlijk niet zo’n goed gevoel bij jouw website.

Een goede meta beschrijving is niet langer dan 156 tekens. Een langere meta beschrijving kan worden afgekapt door Google! Dat ziet er natuurlijk niet professioneel uit. Met de gratis plug-in Yoast voor WordPress loop je niet zo snel tegen dit probleem aan. Deze plug-in geeft namelijk aan of je meta beschrijving korter moet.

Zoekresultaat voorbeeld

Telt de meta beschrijving mee voor SEO?

Officieel gezien kijkt Google niet naar de meta beschrijving voor de ranking van jouw pagina maar indirect telt het natuurlijk wel mee. Het kan het verschil zijn tussen mensen die wel op jouw pagina klikken en mensen die jouw pagina niet eens tussen de resultaten zien staan.

Wekelijks een e-mail ontvangen om te groeien als ondernemer?