BegrippenPlugin

Plugin

Een van de grote voordelen van WordPress kan ook meteen een groot nadeel zijn: plugins. WordPress is een Content Management Systeem dat je in staat stelt om mooie, geavanceerde websites te maken. Maar hoe groter zo’n systeem is, des te zwaarder het is om te laden en des te meer tijd je kwijt bent aan het bouwen en het onderhouden.

Om het voor mensen toch mogelijk te maken om hun WordPress website zoveel mogelijk naar hun wensen te zetten, kun je plugins downloaden. Een plugin kan bijvoorbeeld zorgen voor een extra stukje functionaliteit in je website, denk hierbij aan een contactformulier of aan iets groters als een totale webshop met de plugin WooCommerce.

Het voordeel van plugins is dus vrij duidelijk: Je kunt de functionaliteit van jouw WordPress website er mee uitbreiden. Het nadeel van een plugin kan zijn dat deze plugin niet goed samenwerkt met de huidige plugins die je hebt geïnstalleerd of dat de plugin niet goed onderhouden wordt door de makers.

Waar moet ik op letten bij het downloaden van een plugin?

Kijk bij het installeren van een plugin op WordPress altijd goed naar de makers (hebben zij meerdere plugins of hebben zij alleen deze plugin), hoe is hun support? Hoe vaak updaten zij de plugin?

Meer om te groeien als ondernemer?

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen.