Selecteer een pagina

Het is een vraag die ik wel vaker krijg “hoe snel kan een website online staan?” Negen van de tien keer ben je als ondernemer ontzettend enthousiast over een idee en je wil er dan ook het liefst vandaag mee beginnen en vandaag de dag betekent dit dat je ook zo snel mogelijk te vinden wilt zijn op het internet. Nu zijn dat sowieso al twee verschillende dingen, een website online hebben en gevonden worden.

In dit artikel vertel ik je waarom het snel online krijgen van een website erg relatief is en hoe lang het feitelijk duurt om een website online te krijgen.

Wat is een website?

Dat klinkt misschien als een gekke vraag, “Wat is een website?” maar toch is het belangrijk om dit voor de websitebouwer en de opdrachtgever duidelijk te hebben. Zo kun je je voorstellen dat een zogenaamde one-pager, een website die bestaat uit één pagina, sneller te realiseren is dan een website als die van T-Mobile.

Niet alleen bestaat de website van T-Mobile uit veel meer pagina’s, er zit ook veel meer functionaliteit en dus werk in de website.

Hoe lang duurt het feitelijk voordat een website online is?

Theoretisch gezien kun je binnen enkele minuten iets online hebben staan. Bijna elke hostingprovider heeft tegenwoordig zogenaamde one-click-install mogelijkheden voor WordPress waardoor je zelf geen database hoeft aan te maken, WordPress niet handmatig hoeft te downloaden of installeren op je FTP-server.

Heel strikt gezien heb je dan al iets online staan. Maar dan komen we weer terug bij de vraag “Wat is een website?” Zeker wanneer je enige ervaring met WordPress hebt kun je aan de slag gaan met een van de standaard mee geïnstalleerde thema’s en heb je al snel een basis staan met een voorpagina, een blog, een pagina met wat informatie over jezelf en een contactpagina.

Er vanuit gaande dat je geen ingewikkelde aanpassingen wenst te doen aan het thema, je de teksten, afbeeldingen en eventuele video’s voor op je website al kant-en-klaar hebt staan om te plaatsen ben je misschien een uur of drie bezig met het realiseren van je eigen website.

Hoe lang duurt het voor dat een website af is?

Hoe lang duurt het voordat een website online is en hoe lang duurt het voordat een website af is? Dat is toch dezelfde vraag? Nee. Vragen wanneer een website af is, is eigenlijk hetzelfde als vragen wanneer je onderneming af is. Een succesvolle website is nooit af.

Dit heeft vooral met de volgende twee factoren te maken:


  1. Het internet is dagelijks onderhevig aan verandering
    De mensheid is constant in beweging. We hebben te maken met meningen die veranderen, generaties die veranderen, taalgebruik dat veranderd, technologie die veranderd en noem het maar op wat nog meer. Een van de grote voordelen van het internet, ten opzichte van bijvoorbeeld gedrukte media, is het feit dat je relatief makkelijk in kunt spelen op deze veranderingen.Je komt vast nog wel eens een website tegen die er uit ziet alsof hij in 1998 online is gekomen en er daarna nooit meer naar is gekeken. Zeg eens eerlijk, wat doet dit met jouw kijk op dat betreffende bedrijf?
  2.  Mensen willen actualiteit
    Hoeveel waarde zou een website als nu.nl hebben wanneer het niet zo snel mogelijk het meest recente nieuws zou publiceren? Nu is nu.nl een nieuws website dus het zou erg vreemd zijn wanneer zij niet zo snel mogelijk met nieuws zouden komen maar ook andere websites zouden minder betrouwbaar over komen wanneer hun informatie gedateerd is.Je bent vast wel eens op een blog van een website terecht gekomen waar het laatste artikel maanden, soms zelfs jaren, oud is. Dit geeft je toch een beetje het gevoel dat je in een uithoek van het internet terecht bent gekomen.

Dus, hoe snel kan een website online staan?

Een website kan binnen enkele minuten online staan, je hebt dan simpelweg een pagina op het internet. Binnen enkele uren kun je een persoonlijke website online hebben, dat wil zeggen dat je de teksten hebt aangepast, foto’s en video’s hebt geplaatst en je gebruik maakt van een standaard thema waar je geen aanpassingen aan hebt gedaan.

De basis van een goede website leg je in enkele dagen, afhankelijk van je wensen maar zeker ook je ervaring en kennis. Maar wat eigenlijk veel belangrijker is het feit dat een goede, succesvolle website niet klaar is bij het publiceren, sterker nog, daar begint het pas mee.

Om een website succesvol te maken zul je eerst moeten definiëren wat dat succes is. Zo kan het een succes zijn om per maand minimaal een bepaald aantal bezoekers te ontvangen maar het kan ook zijn dat je pas van succes kunt spreken wanneer je een bepaald aantal producten verkoopt per maand. Om je te helpen een goede start te maken kan de Internet Marketing Succes Scan een goede zet zijn.

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?