Selecteer een pagina

Laatst schreef ik al over een nieuwe functie voor Google Mijn Bedrijf gebruikers maar Google lijkt nog niet klaar te zijn met vernieuwingen. Zo is het nu mogelijk om met Google Posts een artikel of product uit te lichten in je Google Mijn Bedrijf kaart. Hoe dat precies werkt en hoe het er uit ziet vertel ik je in dit artikel

Wat zijn Google Posts?

Doordat ik een Google Mijn Bedrijf account heb, zul je mijn bedrijfsvermelding zien wanneer je in Google zoekt naar “Robin Peek”. Aan de rechterkant van de organische zoekresultaten krijg je dan bijvoorbeeld een foto van mij te zien, mijn contactgegevens, een knop om snel naar mijn website te gaan of te navigeren naar mijn kantoor.

Met Google Posts is het nu mogelijk om onder deze informatie iets uit te lichten. Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om het artikel Gratis Website Scans: Welke zijn er en hoe werken ze? uit te lichten.

Wat is het voordeel van Google Posts?

Het voordeel van het gebruik van Google Posts is het feit dat je iets kunt uitlichten. Je hebt de mogelijkheid om een evenement uit te lichten, een specifiek product of aanbod of bijvoorbeeld je laatste artikel of een belangrijke pagina van je website.

Wanneer iemand een zoekterm wat ervoor zorgt dat jouw Google Mijn Bedrijfsvermelding te zien is aan de rechterkant, krijgt de gebruiker van Google ook meteen jouw uitgelichte post te zien. Wanneer je hier interessante en relevante content toont is de kans dus nog een stukje groter dat de gebruiker uiteindelijk op jouw website uitkomt.

Aan de slag met Google Posts

Waarschijnlijk wil je nu zelf ook zo snel mogelijk gebruik maken van Google Posts. Ik ga je nu dan ook in enkele stappen vertellen hoe je zelf iets uitlicht met Google Posts.

Allereerst moet je zorgen dat je een Google Account Ă©n een Google Mijn Bedrijfsvermelding hebt.

Mocht je nog geen Google Account hebben, dan kun je met het artikel Google Account aanmaken in 1,5 minuut (je raad het al) binnen 1,5 minuut een Google Account aanmaken.

In onderstaande video leg ik je uit hoe je een Google Mijn Bedrijf account aanmaakt.

Wanneer je een Google Mijn Bedrijfsvermelding hebt ga je simpelweg naar https://www.google.nl/business/go/ en klik je rechts bovenaan op inloggen.

Zodra je bent ingelogd heb je de mogelijkheid om een locatie te kiezen (mits je meerdere locaties hebt). Je scrollt naar beneden naar de kaarten met de locaties en klikt bij de locatie, waar je een Google Post aan toe wenst te voegen, op Locatie beheren.

Aan de linkerkant van het scherm zie je de navigatiebalk waar, nu nog, Posts staat uitgelicht. Klik op Posts

In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om op een kaart te klikken om te beginnen met het schrijven van een post. Zodra je op de kaart klikt krijg je een pop-up scherm Post Maken

In dit scherm kun je een tekst van 100 tot 300 woorden schrijven en een afbeelding uploaden.

Stel dat je net als mij een artikel wil uitlichten dan kun je dus een samenvatting van maximaal 300 woorden schrijven en vervolgens klikken op Een knop toevoegen om daar te kiezen voor Meer informatie, hier kun je dan de URL van het volledige artikel ingeven.

Van deze post een evenement maken

Als je kiest voor Van deze post een evenement maken krijg je extra opties om bijvoorbeeld de titel van het evenement in te geven, de start datum en tijd en de eind datum en tijd.

Een knop toevoegen

Wanneer je daaronder kiest voor Een knop toevoegen kun je een keuze maken uit:

  • Meer informatie
  • Reserveren
  • Registereren
  • Bestellen
  • Aanbod bekijken

Hier kun je dus kiezen welke tekst er op de knop moet komen te staan. Bij elke tekst heb je de mogelijkheid om te bepalen waar de knop naar toe zal leiden. Je kunt hier dus een URL ingeven.

Publiceer je Google Posts

Als je een tekst hebt geschreven van minimaal 100 en maximaal 300 woorden, een afbeelding hebt toegevoegd en eventueel een evenement van je post hebt gemaakt en/of een knop hebt toegevoegd klik je vervolgens rechtsboven aan op Voorbeeld

Je krijgt nu te zien hoe jouw Google Posts er uit komt te zien naast de organische zoekresultaten van Google.

Als je tevreden bent met hoe het er uit ziet klik je rechtsboven op Publiceren. Gefeliciteerd. Jouw Google Posts zal nu onder je bedrijfsvermelding zichtbaar zijn in Google!

Na 7 dagen verdwijnen je Google Posts!

Google toont graag actueel nieuws en mede hierom hebben ze ervoor gekozen om de Google Posts, automatisch, na 7 dagen te verwijderen. Zorg er dus voor dat je elke week even een nieuwe Google Post toevoegt!

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?