Selecteer een pagina

Door verbinding te maken met Google Search Console kun je jouw website verder optimaliseren maar bijvoorbeeld ook interessante statistieken inzien.

 1. Ga naar https://www.google.com/webmasters/tools/ en log indien nodig in met je Google Account
 2. Klik op de rode knop Een property toevoegen en geef in het pop-up scherm de URL in van de website die je wilt toevoegen aan jouw Google Search Console account.
  Zoals je misschien weet kan een website meerdere varianten hebben. Denk hierbij aan varianten als http://www.test.nl, http://test.nl maar bijvoorbeeld ook https://test.nl en https://www.test.nl. Aangezien we al deze varianten willen beheren, zullen we al deze varianten moeten toevoegen aan Google Search Console. Het maakt niet uit in welke volgorde je dit doet.

 3. Wanneer je op de blauwe knop Toevoegen hebt geklikt ga je door naar het verificatiescherm. Je hebt vijf methodes om aan te tonen dat jij daadwerkelijk de eigenaar (of begunstigde) bent van de URL die je zojuist hebt ingevoerd.

  1. HTML-bestand uploaden

  Download het .html verificatiebestand en plaats dit, door een FTP-client te gebruiken, in de root van jouw website. Wanneer je WordPress gebruikt plaats je dit .html bestand simpelweg op de plek waar bijvoorbeeld ook de mappen wp-admin en wp-content staan.

  2. HTML-tag plaatsen
  Kopieer de HTML code en plaats deze in de code van jouw homepage tussen <head> en </head>

  3. Domeinprovider verificatie
  Kies jouw domeinprovider uit de dropdownlijst en volg de stappen. Helaas is de kans groot dat jouw domeinprovider niet in de lijst staat.

  4. Google Analytics
  Wanneer je de website, die je nu probeert toe te voegen aan Google Search Console, al hebt toegevoegd aan Google Analytics door mijn instructie te volgen, staat de asynchrone trackingcode al op de juiste plek. Dit is dan de verificatiemethode die ik zelf het meest gebruik.

  5. Google Tagmanager
  Mocht je gebruik maken van Google Tagmanager dan kun je gebruik maken van het containerfragment om de website te verifiëren.


Nadat je de URL succesvol hebt geverifieerd is de URL toegevoegd aan jouw Google Search Console account. Vergeet niet alle site varianten toe te voegen!

Nu je een koppeling hebt gemaakt tussen jouw website en Google Search Console kun je een sitemap uploaden, een voorkeursdomein instellen, kijken naar de zoekopdrachten waarbij jouw website tevoorschijn kwam en nog veel meer.

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?