Selecteer een pagina

Google heeft voor elke ondernemer weer een stukje makkelijker gemaakt om aan de slag te gaan met internet marketing. Op 13 juni 2017 heeft Google het namelijk mogelijk gemaakt om met behulp van je Google Mijn Bedrijfs account een gratis website op te maken en te publiceren.

Ik vertel je hier wat meer over deze gratis dienst en uiteraard laat ik zien hoe je zo’n gratis Google website kunt aanmaken en publiceren. Heb je nog geen Google Mijn Bedrijf account? Bekijk dan eerst mijn video “Google Mijn Bedrijf pagina aanmaken”

Google Mijn Bedrijf Website

De dienst, die simpelweg Website heet, is door Google in het leven geroepen omdat er volgens hun nog 60% van de kleine bedrijven over de hele wereld geen website heeft.

Deze kleine bedrijven hebben bijvoorbeeld nog niet het budget voor een website of hebben er nog geen prioriteit aangegeven.

Logischerwijs is het voor Google fijn als er zoveel mogelijk websites op het internet te vinden zijn. Zij kunnen hun gebruikers dan nog meer informatie voorschotelen en door de concurrentie in het aanbod kunnen zij van website eigenaren snellere en relevantere content verwachten.

De voordelen van een gratis website van Google

Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk het feit dat je een gratis website krijgt.

Er zijn steeds meer, goedkope, manieren te vinden om zelf een website te publiceren maar een gratis website zie je niet vaak. Daarnaast is het een geruststellend idee het grootste internetbedrijf ter wereld er achter zit.

Een ander groot voordeel is het gebruiksgemak.

Ik was erg nieuwsgierig en ging eens kijken waar ik deze nieuwe optie kon vinden binnen mijn Google Mijn Bedrijfs account. Voor ik het door had, had ik al website klaar staan om te publiceren.

Een algemeen voordeel van deze dienst is het feit dat het hierdoor voor echt iedereen mogelijk is om een website te publiceren.

Zelfs de oude groenteboer bij jullie om de hoek kan nu gevonden worden op het internet. Je kunt, doormiddel van foto’s, zien hoe de groenteboer er uit ziet en je kunt zien tot hoe laat hij vandaag open is.

En Google zou Google niet zijn als de website niet helemaal mobielvriendelijk is. Dit gaat geheel automatisch je hoeft dus niet in de weer met programmeerwerk om te zorgen dat jouw gratis Google website goed werkt op alle apparaten.

De Gratis Website van Google is automatisch mobielvriendelijk. Voor lokale bedrijven is het dus ideaal omdat potenti√ęle klanten onderweg kunnen kijken naar bijvoorbeeld openingstijden.

De nadelen van een gratis website van Google

De gratis website van Google is een zogenaamde onepager. Een onepager houdt simpelweg in dat je website bestaat uit 1 pagina.

Nu is het binnen zoekmachine optimalisatie wel zo dat kwaliteit boven kwantiteit gaat maar het is ook wel zo dat je met slechts 1 pagina op het internet minder snel gevonden zal worden dan wanneer je meerdere pagina’s hebt waardoor jij je dus ook op meerdere zoektermen kan richten.

Voor wie is de gratis website van Google?

Eerder gaf ik al aan dat deze gratis dienst van Google vooral is gericht op beginnende ondernemers en op ondernemers uit landen waar de digitale samenleving nog niet zo normaal is als in Nederland.

Je moet hierbij vooral denken aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Maar uiteraard kunnen beginnende ondernemers in welvarende landen als Nederland net zo goed gebruik maken van de gratis website van Google.

Wil jij meer van dit soort internet marketing tips ontvangen?

Wat kan ik wel met de gratis website van Google?

Het grote voordeel van deze dienst is het feit dat je binnen enkele klikken een pagina op het internet hebt staan. Op deze zogenaamde one-pager kun je:

 • Een omslagfoto van jouw onderneming tonen
 • De openingstijden van jouw onderneming tonen
 • Een routebeschrijving naar jouw onderneming tonen
 • Foto’s van jouw werknemers en/of onderneming tonen
 • Een tekst over jouw onderneming plaatsen
Google maakt aan de hand van de informatie en foto’s die jij hebt ingegeven op je Google Mijn Bedrijfaccount een onepager

Wat kan ik niet met de gratis website van Google?

Er kan heel veel niet met de gratis website van Google. Maar de eerste punten waar ik zelf aan dacht zijn:

 • Je kunt geen extra pagina’s aanmaken. De gratis website van Google bestaat uit 1 pagina
 • Je kunt geen video’s plaatsen
 • Je kunt geen contactformulier plaatsen
 • Je kunt geen blog bijhouden
 • Je kunt geen extra functionaliteit toevoegen met behulp van bijvoorbeeld plugins of extensies
 • Je kunt geen aanpassingen doen met behulp van HTML of CSS.

Hoe maak ik een gratis website van Google?

Bekijk de video, of volg onderstaande stappen om jouw gratis Google website te maken.

 1. Je gaat naar https://www.google.nl/business/ en logt in met je Google Account
 2. Indien nodig kies je de locatie waarvoor je een website wilt maken, door te klikken op Locatie beheren
 3. In de linker navigatiebalk kies je voor Website
 4. Volg de introductie en kies vervolgens een¬†Thema door te klikken op¬†Thema’s
 5. Bewerk de tekst door te klikken op Bewerken
 6. Klik op¬†Foto’s¬†om een foto toe te voegen aan de gallerij
 7. Scroll, rechts van je scherm, door jouw gratis Google website en klik op de elementen die je nog wilt aanpassen.
 8. Als je klaar bent kun je rechts bovenaan op PUBLICEREN klikken.

Conclusie

Met de gratis dienst van Google, simpelweg genaamd Website is het voor elke ondernemer weer een stuk makkelijker geworden om in ieder geval te beginnen met internet marketing.

Je hoeft geen enorm budget meer te hebben om een professioneel webbureau een website voor je te laten bouwen en je hoeft ook geen kennis te hebben van systemen of diensten als WordPress, Squarespace of Weebly, laat staan programmeerkennis.

Met deze gratis dienst van Google kun je helemaal zelf, letterlijk binnen minuten, een pagina op het internet hebben voor jouw onderneming.

Ik ben heel erg benieuwd wie van jullie gebruik gaat maken van deze dienst en wat je er van maakt, laat je jouw Google Website adres achter in de reacties?

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?