Selecteer een pagina

Google wil een plezierige beleving voor haar bezoekers. Bij een plezierige beleving hoort ook veiligheid. Vandaar dat Google steeds meer voorkeur gaat geven aan websites met een beveiligde verbinding. Naast factoren als snelheid, mobiel vriendelijkheid en autoriteit kijkt Google dus ook naar veiligheid. Je kunt een website met een beveiligde verbinding herkennen aan het slotje in je adresbalk en het gedeelte https:// voor de URL.

Wat is een SSL Certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. SSL is een encryptie-protocol welke wordt gebruikt voor het beveiligen van communicatie data tussen computers, in dit geval de verschillende computers die met elkaar verbonden zijn via het internet. Het protocol SSL is in 1994 ontwikkeld door Netscape Communications Corporation. Aangezien we tegenwoordig van alles invoeren op het internet waarvan we liever niet hebben dat iedereen het kan zien (denk hierbij aan internetbankieren, privé berichten via Facebook maar ook wachtwoorden en pincodes) is het gewenst dat websites beveiligd worden. Met een SSL Certificaat kun je deze beveiliging realiseren.

Hoe kom ik aan een SSL Certificaat?

Eigenlijk biedt elke hostingpartij tegenwoordig zelf SSL certificaten aan. Het makkelijkst is dan ook om te kijken bij je eigen hostingpartij. Mocht je er zelf niet uitkomen, neem dan even contact op met je hostingpartij of met iemand die ermee verstand van heeft. Zelf heb ik gekozen voor TransIP. Wanneer ik ergens niet uit kom kan ik hun makkelijk en snel benaderen via het ticketsysteem en ik krijg vrijwel altijd binnen een half uur een reactie.

Wat kost een SSL Certificaat?

Natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, wat kost een SSL Certificaat? Heel flauw maar dit kun je vergelijken met het aanschaffen van een fiets. Al kun je geen tweedehands SSL certificaat kopen via Marktplaats. Je kunt het net zo duur maken als je zelf zou willen. Bij TransIP kun je al vanaf € 12,50 excl. BTW per jaar een beveiligde verbinding realiseren voor je website. De duurste variant, bij TransIP, is € 150,- excl. per jaar. Een van de voordelen van het duurdere SSL Certificaat is de validatie. Bij de duurste variant dien je namelijk op meerdere manieren te valideren dat jij daadwerkelijk bent wie je beweert te zijn. Op deze manier kun je bijvoorbeeld potentiële klanten op hun gemak stellen. Je geeft hier min of meer mee aan dat je niets te verbergen hebt. Daarnaast toon je op deze manier aan dat je de data die zij invoeren op jouw website via een beveiligde verbinding verstuurd.

Heeft jouw website al een veilige verbinding?

Heb jij al een SSL Certificaat op jouw website geïnstalleerd? Laat het me weten in de reacties. Mocht je vragen hebben over het realiseren van een HTTPS verbinding, neem dan contact met me op via e-mail, Facebook Messenger of laat een reactie achter.

Ik snap het, je staat te springen om te beginnen.

Laat me even weten waar ik 21 Quick Wins Om Je Website Winstgevend
Te Maken
 naar toe mag sturen.

Je bent er bijna.

Waar mag ik Maak een verkoopmachine van je website naar toe sturen?